صفحه 1 از 5 123 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از 1 به 5 از 23

موضوع: ويتامين ث يا vitamin c

  1. #1
    عضو اخراجی
    تاریخ عضویت
    مهر ۱۳۸۷
    نوشته ها
    3,039
    حالت من
    Ashegh
    تشکر
    9,915
    20,142 بار در 3,336 پست
      از ایشان تشکر شده است

    پیش فرض ويتامين ث يا vitamin c

    مصرف ويتامين ث ارزشمند تأثير بسزايى در حفاظت از بدن در برابر نقص هاى سيستم دفاعى، مشكلات قلبى ـ عروقى، بيمارى هاى دوران جنينى و باردارى، مشكلات بينايى، سرطان، سكته مغزى و حتى چروك پوست و سرماخوردگی دارد.

    ويتامين ث بسيار بيشتر از ساير ويتامين ها توجه پزشكان و مردم عادى را به خود جلب كرده است و البته اين ميزان توجه بى علت نيست. هر چه محققان بيشتر خواص اين ويتامين را مطالعه مى كنند، بيشتر به نقش مهم آن در حفظ سلامتى پى مى برند.

    البته مقدار پيشنهادى پزشكان براى مصرف ويتامين ث بيشتر از حدى است كه يك انسان عادى از طريق رژيم غذايى روزانه اش دريافت مى كند.
    ميزان مصرف ويتامين ث
    مصرف ۵۰۰ ميلى گرم ويتامين ث در روز بسيار مناسب است. براى تأمين اين ميزان بايد روزانه به مقدار كافى ميوه و سبزيجات بخوريد. بسيارى از مردم به علت آن كه نمى توانند اين ميزان را از طريق رژيم غذايى تأمين كنند به مصرف قرص هاى مكمل غذايى اين ويتامين روى مى آورند.

    هر چند مصرف اين قرص ها هيچ تأثير منفى روى بدن ندارند (به جز برخى از آنها كه به علت خاصيت اسيدى، معده را ناراحت مى كنند) اما پزشكان توصيه مى كنند كه اين ميزان از طريق مصرف كافى ميوه ها و سبزيجات تأمين شود، زيرا در اين صورت بدن ساير ويتامين ها و مواد معدنى را كه براى حفظ سلامتى مفيد هستند دريافت مى كند.
    ميزان ويتامين ث در برخى از ميوه ها و سبزيجات عبارتند از:
    ـ يك پيمانه طالبى: ۵۹ ميلى گرم، يك پيمانه آب پرتقال: ۹۷ ميلى گرم، يك پيمانه كلم بروكلى پخته شده: ۷۴ ميلى گرم، يك دوم پيمانه كلم قرمز: ۴۰ ميلى گرم، يك دوم پيمانه فلفل سبز: ۶۰ ميلى گرم، يك دوم پيمانه فلفل قرمز: ۹۵ ميلى گرم، يك عدد كيوى متوسط: ۷۰ ميلى گرم، يك پيمانه آب گوجه فرنگى: ۴۵ ميلى گرم.
    * فوايد مصرف ويتامين ث
    براساس تحقيقات ويتامين ث مى تواند در حوزه هاى زير تأثير زيادى در سلامت افراد داشته باشد.
    استرس: تحقيقات نشان داده است كه مصرف ويتامين ث براى افرادى كه سيستم ايمنى بدن آنها به علت استرس و فشار روانى زياد، ضعيف شده است، اثر مثبتى دارد.

    ويتامين ث ماده غذايى است كه نسبت به تغييرات بدن در شرايط پراسترس بسيار حساس است. از آن جايى كه ويتامين ث در بدن افراد سيگارى و چاق بشدت تحليل مى رود، مى توان گفت ميزان اين ويتامين در خون يكى از شاخصه هاى سلامت كلى افراد است.
    سرماخوردگى: برخلاف تصور عموم، ويتامين ث يك درمان براى سرماخوردگى هاى معمولى نيست اما مصرف آن در هنگام سرماخوردگى موجب مى شود اين بيمارى پيشرفت نكند و به موارد پيچيده تر مانند ذات الريه و عفونت هاى ريوى تبديل نشود.
    سكته مغزى: پزشكان اخيراً دريافته اند افرادى كه ميزان ويتامين ث خون بالايى دارند ۴۲ درصد كمتر از افرادى كه اين ويتامين را به اندازه كافى مصرف نمى كنند، در معرض خطر سكته مغزى قرار دارند. علت اين امر هنوز به طور كامل مشخص نشده است.

    ميزان ويتامين ث موجود در خون افرادى كه ميوه و سبزيجات زيادى را در رژيم غذايى روزانه خود گنجانده اند، بسيار بالا است. اين افراد به علت تغذيه مناسب، انواع ويتامين ها، فيبر و موادمعدنى را به اندازه كافى دريافت مى كنند و در نتيجه از سلامت بيشترى برخوردار هستند.
    پيرى پوست: ويتامين ث هم بر سلول هاى درون و هم بر سلول هاى بيرون بدن تأثير مى گذارد. براى بررسى رابطه بين تغذيه و پيرى پوست، تحقيقاتى بر روى ۴ هزار و ۲۵ زن ۴۰ تا ۷۴ ساله انجام شده و نتايج آن نشان داده است هرچه ميزان ويتامين ث مصرفى در افراد بيشتر باشد، احتمال ابتلا به خشكى پوست و چين و چروك صورت كمتر خواهد بود.همچنين ويتامين ث در كاهش التهابات و كاهش خطر ابتلا به سرطان و بيمارى هاى قلبى ـ عروقى نقش مؤثرى دارد.
    اثرات ويتامين ث در بدن: وجود ويتامين ث يا اسيد اسكوربيك، براى رشد، توسعه و ترميم همه بافت هاى بدن ضرورى است. همچنين اين ويتامين در بسيارى از فعاليت هاى بدن از جمله جذب آهن، سيستم دفاعى بدن، ترميم زخم ها و حفظ و نگهدارى از غضروف، استخوان ها و دندان ها نقش مهمى دارد.ويتامين ث يك آنتى اكسيدان است و مى تواند بدن را در برابر آسيب هاى ناشى از مولكول هاى مضرى به نام راديكال هاى آزاد (مانند مولكول هاى مواد شيميايى سمى و دود سيگار و غيره) حفظ كند.

    راديكال هاى آزاد مى توانند موجب بروز امراضى چون سرطان، بيمارى هاى قلبى و درد مفاصل شوند.اگر اين ويتامين را همراه با آهن مصرف كنيد، موجب جذب بهتر آهن مى شود.در موارد حاد كمبود ويتامين ث موجب بروز بيمارى اسكوربوت مى شود كه نشانه هاى آن شامل ضعف، كم خونى ، كبودى، خونريزى زياد در زخم هاى كوچك و شل شدن لثه ها هستند.

  2. فروشگاه آنلاين کارت شارژ بي بي شارژ
  3. 11 کاربر برای این پست سودمند از --- عزیز تشکر کرده اند:

    bushehr-0771 (‏۱۳۹۱-۱۰-۰۷‏), Evra (‏۱۳۹۱-۰۱-۲۱‏), hamid0281 (‏۱۳۸۸-۰۶-۲۷‏), hamidreza. (‏۱۳۹۱-۰۶-۲۱‏), ironbaby_markazi (‏۱۳۸۷-۰۸-۰۵‏), Mohsen (‏۱۳۸۸-۰۱-۰۶‏), mohsen sat (‏۱۳۸۸-۰۱-۲۵‏), ronnie (‏۱۳۹۰-۰۹-۰۵‏), tavakkol23 (‏۱۳۸۸-۰۲-۱۱‏), ______ (‏۱۳۹۱-۰۴-۰۲‏), آقا تختی (‏۱۳۸۸-۰۲-۱۱‏)

  4. #2
    مدیر کل سایت Mohsen آواتار ها
    تاریخ عضویت
    مهر ۱۳۸۷
    محل سکونت
    مشهد
    سن
    26
    نوشته ها
    2,314
    حالت من
    Mehraboon
    تشکر
    14,715
    14,117 بار در 2,297 پست
      از ایشان تشکر شده است

    پیش فرض ويتامين ث یا ال-آسکوربات

    ویتامین ث یا ال-آسکوربات
    ویتامین ث یا ال-آسکوربات، یک ریز مغزی حیاتی برای گونه‌های پیشرفته پستانداران (انسان، میمون‌ها و مانند این‌ها)، شمار اندکی از گونه‌های دیگر پستانداران (به‌ویژه خوکچه هندی و خفاش‌ها)، تعدادی از گونه‌های پرندگان و برخی ماهی‌هاست.تقریبا بجز موارد که در بالا ذکر شد بقیه جانداران این ویتامین را در بدن خود می‏سازند.

    در قرن نوزدهم و در جریان مبتلا شدن بسیاری از دریانوردان به بیماری اسکروی این دریانوردان چاره کار را در مصرف مرکبات دیدند و بالاخره در سال ۱۹۲۸ (میلادی) این ویتامین در میوه پرتقال کشف شد و اسید اسکوربیک نام گرفت.این ویتامین که از ویتامین‏های محلول در آب است ٬ در برابر حرارت و مواد قلیایی از بین می‏رود.این ویتامین در واکنشهای شیمیایی بدن یک حمل کننده الکترون است ٬ و از مهمترین آنتی اکسیدانها می‏باشد.

    فواید ویتامین ث
    ویتامین ث آنتی اکسیدان است ٬ یعنی در جریان خون قرار گرفته و اثر شیمایی موادی که به بافت‏های بدن آسیب می‏رسانند را خنثی می‏کند.این ویتامین موجب محافظت پوست در مقابل آثار مخرب اشعه ماوراء بنفش نور خورشید می‏شود.همچنین این ویتامین به افزایش قدرت ایمنی بدن استحکام لثه‏ها و دندان‏ها کمک می‏کند.این ویتامین همچنین باعث ساخت کلاژن شده و در پیشگیری از بالارفتن کلسترول خون و ایجاد لخته‏های خونی در رگ مؤثر است.اشاره شده‌است که این ویتامین برخلاف تفکر همگان کمکی در پیشگیری از بروز سرماخوردگی نمی‏کند و فقط طول دوره بیماری را کوتاه و به تخفیف عوارض آن کمک می‏کند.همچنین مصرف این ویتامین باعث جذب بهتر آهن در بدن می‏شود و به افرادی که دچار کم‏خونی هستند توصیه می‏گردد.
    ویتامین ث به عقیده برخی کارشناسان احتمال بروز سکته مغزی در افراد غیر سیگاری را تا ۳۰٪ و در افراد سیگاری تا ۷۰٪ کاهش می‏دهد.به اعتقاد این محققان آنتی اکسیدان‏هایی مانند ویتامین ث احتمالا سلول‏ها را از فشار اکسیدی که در سکته مغزی موثر هستند٬ حفظ می‏کند.البته به گفته دانشمندان ویتامین ث که از طریق مصرف طبیعی کسب شود ٬ اثرش بسیار بیشتر است.همچنین در تحقیق دیگری دانشمندان مصرف این ویتامین را در تراکم استخوانی افراد موثر دانسته‏اند.در پژوهشی دیگر نیز گفته شده‌است که تزریق مقدار زیادی ویتامین ث به افرادی که دچار سرطان هستند باعث می‏شود که رشد سرطان در آنها را متوفق کند.این ویتامین می‏تواند زنجیره‏ای مخرب در درون سلول بیمار بوجود آورد.گفته شده که تزریق این ویتامین به موش‏هایی که دچار تومور بودند٬ اندازه تومور‏های آنان را به نصف کاهش داده ‌است.این ویتامین از اکسید شدن سلول‌های چرب حاضر در غشاء سلولی توسط عوامل اکسید کننده جلوگیری می‌کند؛ با تداوم اکسید شدن سلول‏های چرب و ایجاد تغییراتی در سلول و ماده ژنتیکی سلول باعث بروز برخی سرطان‌ها می‌شود.محققان مصرف این ویتامین را به کسانی که از بیماری‏های قلبی رنج می‏برند نیز توصیه کرده‏اند.زیرا ویتامین ث باعث تسلم شراین شده و کمبود آن در بیماران قلبی همراه با خشکی و سفتی رگها می‏شود و باعث بوجود آمدن درد در این افراد می‏گردد.

    کمبود ویتامین ث
    ویتامین ث مورد نیاز برای هر فرد سالم ۶۰ میلی‏گرم در روز توصیه شده ‌است.اگر فردی به مدت یک ماه به میزان کمتر از حداقل مورد نیاز یک فرد این ویتامین را دریافت کند دچار عوارضی مانند بیماری اسکروی ٬ خونریزی لثه و همچنین خشکی پوست و آثار خون مردگی در زیر آن می‏شود.در پژوهشی دانشمندان به این نتیجه رسیدند که وجود چربی در غذا باعث می‏شود که ویتامین ث خاصیت ضد سرطانی خود را از دست بدهد.دانشمندان می‌گویند وقتی مخلوط از بزاق و مواد غذایی در معده با شیره‏ آن مخلوط می‌شوند، ویتامین ث موجود در مواد غذایی می‌تواند رادیکال‌های آزاد، یعنی همان موادی که سرطان‏زا هستند را از بین ببرد؛ رادیکال‌های آزادی مانند نیتریت که در مواد غذایی آماده و کنسروی، مانند سوسیس و کالباس بسیار پیدا می‏شوند.اما در یک تحقیق، هنگامی که مقدار بیشتری چربی به همین مخلوط غذایی اضافه شد دیده شد که دیگر ویتامین ث نمی‌تواند این واکنش شیمیایی را انجام دهد.

    مصرف بیش از اندازه
    معمولا اضافه این ویتامین از راه ادرار دفن می‏شود.اما مصرف خیلی زیاد آن باعث تکرر ادرار ٬ سنگ کلیه و اسهال می‏شود.همچنین مصرف زیاد این ویتامین به صورت دارو باعث بروز اختلالات گوارشی، خطر ابتلا به سنگ اگزالات در مجاری ادراری و اعتیاد بدن به مقدار زیاد مصرف این دارو می‏شود.

    منابع حاوی ویتامین ث
    مرکبات بهترین منابع ویتامین ث می‏باشند
    بیشتر جانداران این ویتامین را خود می‏سازند اما جاندارن دیگری مثل انسان هستند که باید این ویتامین را در طول روز از موادی که مصرف می‏کنند بدست بیاورند.این ویتامین هم بصورت طبیعی در منابع گیاهی و جانوری موجود است و هم بصورت مصنوعی و قرص.منابعی که بیشترین مقادیر این ویتامین را در خود دارند عبارتند از: توت فرنگی ، کلم بروکلی ، گریپ فروت ، گوجه فرنگی ، انبه ، لیمو ، گل کلم ، سیب زمینی ، هندوانه، اسفناج، کلم، نارنگی و مرکبات ٬ کیوی و دیگر میوه‏ها و سبزی‏ها ، منابع گیاهی دارای ویتامین ث و جگر منبع حیوانی دارای ویتامین ث است.نگهداری طولانی مدت در یخچال‏٬پختن ٬ گرمای هوا ٬ نور و دخانیات باعث از بین رفتن این ویتامین می‏شوند.از این رو افراد سیگاری به این ویتامین نیاز بیشتری دارند.همچنین شیر مادر نیز دارای مقادیری از ویتامین ث می‏باشد و به همین جهت زنان بار دار باید از مقدار بیشتری از این ویتامین مصرف کنند.همچنین می‏شود این ویتامین را ۳ تا ۶ ماه در دمای زیر صفر نگهداری کرد اما پس از آن تجزیه می‏شود.همچنین در میان سبزی‏ها ۲ سبزی‏های تیره برگ ویتامین ث بیشتری دارند و جعفری شش تا هفت برابر سایر سبزی‏ها دارای ویتامین ث می‏باشد.

    منابع گیاهی


    منابع گیاهی متوسط(میلی گرم)

    کاکادو پلوم ۳۱۰۰
    کامو کامو ۲۸۰۰
    میوه گل رز ۲۰۰۰
    آسرولا ۱۶۰۰
    عناب ۵۰۰
    انگور هندی ۴۴۵
    باوباب ۴۰۰
    فلفل قرمز ۱۹۰
    جعفری ۱۳۰
    گوآوا ۱۰۰
    کیوی ۹۰
    کلم بروکلی ۹۰
    تمشک قرمز ۸۰
    لیچی ۷۰
    تمشک قطبی ۶۰
    خرمالو ۶۰

    منابع گیاهی متوسط(میلی گرم)
    انبه هندی ۶۰
    توت فرنگی ۶۰
    پرتقال ۵۰
    لیمو شیرین ۴۰
    خربزه ۴۰
    گل کلم ۴۰
    سیر ۳۱
    گریپ فروت ۳۰
    تمشک ۳۰
    نارنگی ۳۰
    نارنگی ماندارین ۳۰
    اسفناج ۳۰
    کلم نارس سبز ۳۰
    لیمو ترش ۳۰
    انبه ۲۸
    توت سیاه ۲۱
    سیب زمینی ۲۰
    طالبی ۲۰
    گوجه فرنگی ۱۰
    زغال اخته ۱۰
    آناناس ۱۰

    منابع گیاهی متوسط(میلی گرم)

    پاپااو ۱۰
    انگور ۱۰
    زرد آلو ۱۰
    آلو برقانی ۱۰
    هندوانه ۱۰
    موز ۹
    هویج ۹
    اوکادو ۸
    گیلاس ۷
    شفتالو ۷
    سیب ۶
    چغندر ۵
    گلابی ۴
    کاهو ۴
    خیار ۳
    بادمجان ۲
    انجیر ۲
    ازگیل ۰٫۳

    منابع جانوری


    منبع جانوری متوسط (میلی گرم)
    جگر گوساله (خام) ۳۶
    جگر گاو (خام) ۳۱
    صدف خوراکی (خام) ۳۰
    جگر خوک (خام) ۲۳
    مغز بره (پخته) ۱۷
    جگر مرغ (سرخ شده) ۱۳
    جگر بره (سرخ شده) ۱۲
    قلب بره (کباب شده) ۱۱
    زبان بره (نیم پز) ۶
    شیر بز (تازه) ۲
    شیر گاو (تازه) ۲

  5. 10 کاربر برای این پست سودمند از Mohsen عزیز تشکر کرده اند:

    --- (‏۱۳۸۸-۰۱-۲۵‏), bushehr-0771 (‏۱۳۹۱-۱۰-۰۷‏), Evra (‏۱۳۹۱-۰۱-۲۱‏), hamidreza. (‏۱۳۹۱-۰۶-۲۱‏), mohsen sat (‏۱۳۸۸-۰۱-۲۵‏), ronnie (‏۱۳۹۰-۰۹-۰۵‏), tavakkol23 (‏۱۳۸۸-۰۲-۱۷‏), the arrival (‏۱۳۹۱-۱۰-۲۵‏), ______ (‏۱۳۹۱-۰۴-۰۲‏), آقا تختی (‏۱۳۸۸-۰۲-۱۱‏)

  6. #3
    عضو فعال
    تاریخ عضویت
    مهر ۱۳۸۷
    محل سکونت
    جنوب شهر
    نوشته ها
    195
    تشکر
    508
    927 بار در 212 پست
      از ایشان تشکر شده است

    پیش فرض

    خیلی عالی و بسیار کامل بودند.مرسی
    یک خداحافظی کوتاه برای همیشه

  7. 2 کاربر برای این پست سودمند از mohsen sat عزیز تشکر کرده اند:

    --- (‏۱۳۸۸-۰۱-۲۵‏), Mohsen (‏۱۳۸۸-۰۱-۲۵‏)

  8. #4
    عضو حرفه ای آقا تختی آواتار ها
    تاریخ عضویت
    بهمن ۱۳۸۷
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    1,353
    حالت من
    Sepasgozar
    تشکر
    3,384
    6,555 بار در 1,455 پست
      از ایشان تشکر شده است

    پیش فرض

    ویتامین C علیه سرماخوردگی؟!



    برای ما چیزی شبیه عادت شده که به محض یک عطسه کردن یا کمی‌ گیج رفتن سرمان، سراغ قفسه داروهای خانگی‌مان برویم یا به نزدیک‌ترین داروخانه مراجعه کنیم و چند قرص و کپسول بالا بیندازیم، به امید این‌که بیماری را مغلوب دستاوردهای فناوری‌های دارویی عصر جدید کنیم.
    نه ‌فقط در مورد سرماخوردگی و سردرد و دست و پا درد، بلکه این مشکل در مورد بیماری‌های صعب‌العلاج هم رواج دارد.
    تقریباً در بیشتر خانه‌ها چیزهایی مثل کپسول امگا 3، انواع ویتا‌مین‌ها، مولتی‌ویتامین‌ها و مکمل‌های تقویتی و مانند اینها وجود دارد، چیزهایی که به ما امکان می‌دهند باور کنیم این بیماری‌ها را به‌راحتی می‌توان مهار کرد، نه با تحمل سختی‌هایی مثل آماده کردن و خوردن غذاهای سالم یا ورزش کردن، که فقط با بالا انداختن روزانه یک عدد از این کپسول‌های حاضر و آماده.اما اوضاع به همین شیرینی نیست که ما فکر می‌کنیم.
    هر روز تحقیقات جدیدی منتشر می‌شود که خبر از بی‌فایده یا کم‌فایده بودن یا حتی ضرر برخی از این فراورده‌های نجات‌بخش می‌دهد.
    تا چند وقت پیش مرسوم بود که وقتی کسی دچار سرماخوردگی یا هر بیماری ساده مشابه آن می‌شد، دوست و آشنا در فکر این بودند که چه غذایی را بخورد یا نخورد تا زودتر خوب شود: «دخترم، آش گشنیز و جعفری بخور، خوب میشی!» یا «بستنی نخور، مگه گلودرد نداری؟» یا حداکثر این‌که «آویشن را دم کن، درست عین چای، یک فنجان سربکش، راه تنفست باز می‌شه.»
    کاری به درست و غلط بودن این توصیه‌های تجربی نداریم. البته بد نیست محققان کشورمان روی این‌گونه دوا و درمان‌های خانگی بیشتر کار کنند و فایده یا زیانشان را بررسی کنند. اما مشکل از اینجاست که تمام توصیه‌ها به همین‌جا ختم نمی‌شود. به‌تازگی علاوه بر توصیه‌های خانگی، دوست و آشناها، به توصیه‌های مدرن‌تری روی آورده‌اند و آن این‌که از بیمارشان می‌خواهند فلان داروی خاص را برای درمان بیماری‌اش مصرف کند؛ چرا که خودش یک بار این کار را کرده و اثر داشته است.
    قرص ویتامین C، درمان سرماخوردگی؟


    یکی از توصیه‌های رایج به فرد سرماخورده، مصرف قرص ویتامین C است. اما به‌تازگی، خبری منتشر شده که نشان می‌دهد مصرف این قرص از سرماخوردگی پیشگیری نمی‌کند. البته پیش از این، شواهدی در مورد نقش ویتامین C، در ساختار و عملکرد گلبول‌های سفید به دست آمده بود. در سال‌ 1970، آقای لوئیس پائولینگ، شیمی‌دانی که جایزه نوبل گرفته بود،‌ به استناد همین شواهد و برای تقویت سیستم ایمنی بدن، توصیه کرده بود مردم روزی 1000میلی‌گرم از این ویتامین بخورند تا سرما نخورند.
    توصیه شیمی‌دان نوبلیست، کار خودش را کرد. حالا دیگر ویتامین C و در نتیجه فراورده دارویی آن، به عنوان یک «ضدسرماخوردگی» شهرت پیدا کرده است. گرچه دائماً این بحث بین محققان وجود داشت که آیا نیازی به این مصرف اضافه وجود دارد یا نه؟
    به گفته کارشناسان انجمن تغذیه بریتانیا، مقدار مجاز مصرف روزانه این ویتامین، 60 میلی‌گرم است و دُز روزانه آن 200 میلی‌گرم؛ در حالی که اگر بخواهیم ساختار و عملکرد گلبول‌های سفید را، با همان تئوری، تقویت کنیم، باید بسیار بیشتر از این مقدار ویتامین C بخوریم، چیزی در حدود همان 1000میلی‌گرم، که این قطعاً به سلامت اعضای دیگر بدن آسیب می‌رساند و قابل‌ توصیه نیست. ضمن این‌که اصولاً بدن قابلیت جذب این مقدار ویتامین C را ندارد و اضافی آن، جذب‌نشده از بدن خارج می‌شود.
    اما به گزارش بی‌بی‌سی، این مطالعه جدید، که در آن بیش از 20 مطالعه قبلی ارزیابی شده، تکلیف خیلی‌ها را روشن می‌کند. در این تحقیق که به‌طور مشترک در دو دانشگاه هلسینکی فنلاند و دانشگاه ملی استرالیا انجام شده، در مجموع این نتیجه به‌دست آمد که مصرف قرص 200 میلی‌گرمی ویتامین C در کودکان، احتمال سرماخوردن را فقط 6/13 درصد کم می‌کند و در بزرگسالان 8 درصد.
    و این مقدار چیزی نیست که فایده‌ چندانی برای افراد داشته باشد؛ به‌خصوص اگر در نظر بگیریم که هر فرد به‌طور معمول 2 تا 3 بار در سال بیشتر قرار نیست سرما بخورد. البته بررسی مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که مصرف ویتامین C اضافی در کسانی که استرس زیادی را متحمل می‌شوند، چه به لحاظ فیزیکی مثل ورزشکاران و چه به لحاظ روانی، با احتمال بیشتری از بروز سرماخوردگی پیشگیری می‌کند؛ چیزی حدود 50 درصد.
    کارشناسان تغذیه می‌گویند اگر واقعاً به توصیه آنها، مصرف روزی 5 وعده میوه و سبزی تازه، عمل کنیم، این مقدار ویتامین C قطعاً به بدنمان می‌رسد و نیازی به مصرف قرص اضافی نیست.
    نتیجه‌گیری این محققان، از بررسی انواع مطالعات انجام شده، این است که ممکن است مصرف روزانه یک قرص ویتامین C در روزهای سرماخوردگی، به کاهش دوره بیماری و کم شدن شدت آن کمک کند که البته این هم نیاز به مطالعات قوی‌تری برای اثبات دارد، اما مطمئناً نیازی نیست که سالی 365 قرص ویتامین C بخورید تا خدای‌نکرده سرما نخورید.

    آنتی‌اکسیدان، ضد پیری


    پیش از این گفته شده ‌بود ویتامین‌هایی نظیر ویتامین C و E ، نقش مهمی در به تاخیر انداختن روند پیری و تخریب سلول‌ها و نهایتاً سرطانی شدن‌شان دارد. برای بتاکاروتن، پیش‌ساز ویتامین A هم همین فایده‌ها را گفته ‌بودند. این آنتی‌اکسیدان‌ها، رادیکال‌های آزاد حاصل از سوخت و ساز سلول‌ها را از بدن می‌رانند و به این ترتیب به سلامت آنها کمک می‌کنند. در مطالعات دیگر، به نقش ویتامین D اشاره شد. حتی در ژانویه 2006، نوعی قرص ویتامین D ساخته شد که بر اساس همین نقش ویتامین‌ها و برای پیشگیری از پیشرفت سرطان پروستات طراحی شده‌ بود.
    اما این دلخوشی‌ها چندان طول نکشید. کمی بعد، به فاصله چند ماه، در ماه مه 2007، مطالعه دیگری از محققان نشان داد که مصرف قرص‌های مکمل‌، نمی‌تواند روند تخریب و پیر شدن سلول‌ها را به تعویق بیندازد و حتی گاه ممکن است باعث کوتاه شدن عمر آنها شود. بررسی‌های محققان دانشگاه کپنهاگ، روی 68 مطالعه انجام ‌شده روی ویتامین‌ها این‌طور نتیجه داد که قرص‌های ویتامین C و سلنیوم، تاثیری در افزایش طول عمر سلول‌ها ندارد؛ در حالی که مکمل‌های ویتامینی، شامل بتاکاروتن، A و E به ترتیب 7 درصد، 16 درصد و 4 درصد، طول عمر سلول‌ها را کم می‌کند.
    نتیجه این‌که، این داروها به هیچ‌ عنوان اثری در طولانی کردن عمر سلول‌ها ندارد و نمی‌توان پشت این قرص‌ها مخفی شد و از پیری سلولی و نهایتاً سرطانی شدن آنها فرار کرد.
    مولتی‌ویتامین و احتمال سرطان


    تا حالا اگر از این گفته بودیم که از این مکمل‌های تقویتی ناامید شوید، حالا باید یک هشدار را هم به همه اینها اضافه کنیم و آن این که ممکن است برخی از این کپسول‌های رایج، نه‌تنها فایده‌هایی را که از آنها انتظار داریم، نداشته باشند، بلکه ممکن است خطرهایی را هم با خود به همراه بیاورند. این هم خبری بود که چند ماه پیش در بی‌بی‌سی منتشر شد:
    مردانی که بیشتر از روزی یک عدد قرص مولتی‌ویتامین استفاده می‌کنند، 32 درصد بیشتر از سایر مردان، احتمال دارد که به سرطان پروستات مبتلا شوند. در بین افرادی که به این سرطان مبتلا می‌شوند هم، احتمال کشندگی سرطان پروستات در آنهایی که عادت به مولتی‌ویتامین‌خوری داشته‌اند، به نسبت سایر مردانی که هیچ‌گاه به‌طور منظم از این قرص‌ها استفاده نکرده‌ بودند، تقریباً دو برابر می‌شود.
    محققان مرکز ملی تحقیقات سرطان آمریکا، که مطالعه‌شان تمام آرزوهای بشر را برای استفاده از سلاح «قرص مولتی‌ویتامین» علیه سرطان پروستات به باد داده، خودشان هم از این نتایج شگفت‌زده‌اند و نمی‌توانند آن را توجیه کنند؛ به‌خصوص این‌که قرص‌های مولتی‌ویتامین محتوی چندین نوع فراورده در کنار یکدیگر است، تفسیر این نتایج را بغرنج‌تر می‌کند.
    داروهای طبیعی


    این نتایج گیج‌کننده و گاه متناقض، به خاطر تفاوت محیط آزمایشگاه و بدن انسان و همین‌طور تفاوت بین مواد غذایی طبیعی با مواد مصنوعی ساخت بشر است. در بدن ما ساز و کارهایی وجود دارد که تاثیرات گوناگون مواد شیمیایی را دگرگون می‌کند؛ چیزی متفاوت با فرایندهایی که در لوله‌های آزمایشگاهی می‌بینیم.
    در خوراکی‌های طبیعی هم، ترکیب مواد گوناگون در کنار هم است که باعث می‌شود این خاصیت‌های متنوع را از آنها انتظار داشته باشیم. البته تنها راه ما برای فهمیدن این خواص و فایده‌ها، همان مطالعات آزمایشگاهی و تجربی است، اما نباید در کاربرد آنها به همین راحتی تصمیم بگیریم.
    کارشناسان رشته‌های مختلف، به‌خصوص کارشناسان تغذیه، معتقدند ما هنوز نمی‌دانیم چقدر و چگونه و یا چه ترکیبی از ویتامین‌های حیات‌بخش را استفاده کنیم و همین می‌تواند اثر آنها را در مبارزه و پیشگیری از بیماری‌ها معکوس کند. شاید به همین دلیل بتوان توصیه کرد به‌جای استفاده از مکمل‌های ویتامینی که برخی‌ها مثل نقل و نبات از آن‌ها می‌خورند، به مصرف بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها روی آوریم؛ چیزی که احتمال زیر سؤال رفتن آن بسیار کمتر از فراورده‌های دارویی ساخته دست بشر است.
    خرید,ارسال و تحویل مکمل های ورزشی از سایت Bodybuilding.com

  9. 5 کاربر برای این پست سودمند از آقا تختی عزیز تشکر کرده اند:

    --- (‏۱۳۸۸-۰۲-۰۵‏), Mohsen (‏۱۳۸۸-۰۲-۰۵‏), ronnie (‏۱۳۹۰-۰۹-۰۵‏), tavakkol23 (‏۱۳۸۸-۰۲-۱۷‏), the arrival (‏۱۳۹۱-۱۰-۲۵‏)

  10. #5
    عضو حرفه ای آقا تختی آواتار ها
    تاریخ عضویت
    بهمن ۱۳۸۷
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    1,353
    حالت من
    Sepasgozar
    تشکر
    3,384
    6,555 بار در 1,455 پست
      از ایشان تشکر شده است

    پیش فرض

    15 نکته درباره ویتامین C


    اسید اسکوربیک یا ویتامین C یکی از محبوب ‌ترین و مشهورترین داروهایی است که افراد سالم و بیمار هر دو به یک اندازه از مصرف آن لذت می ‌برند.

    ویتامین C در گروه ویتامین‌ها قرار دارد و به شکل قرص‌های 100 و 250 میلی ‌گرمی و قرص جوشان 1000 میلی ‌گرمی، پودر 500 میلی‌ گرمی و آمپول 500 میلی ‌گرمی در داروخانه‌های کشور موجود است. اما قرص جوشان آن به ویژه در فصول سرد سال طرفدار بیشتری پیدا می ‌کند.
    ویتامین C، ویتامین محلول در آب است که از اجزای ضروری برای ساخت و نگهداری کلاژن و بافت محیطی بین سلولی است. مصرف این دارو سبب تقویت دستگاه ایمنی و افزایش سرعت بهبود زخم می ‌شود، همچنین از تشکیل نیتروزآمین‌ها و نیتروز اوره‌های سرطان‌زا جلوگیری می ‌کند.
    موارد مصرف ویتامین C در پیشگیری و درمان بیماری اسکوروی، کمک به درمان سوختگی‌های شدید، بهبود شکستگی یا زخم بیماری‌های مزمن است.
    میزان مصرف این دارو بر اساس نوع بیماری تعیین می‌ شود. به ‌طور مثال، در درمان بیماری اسکوروی روزانه 100 میلی گرم تا 2 گرم از راه خوراکی یا تزریقی مصرف می ‌شود یا در سوختگی‌های شدید روزانه 200 تا 500 میلی‌ گرم به وسیله پزشکان توصیه می ‌شود.

    اسیداسکوربیک نیز مانند داروهای دیگر عوارضی از خود نشان می ‌دهد که اغلب دستگاه عصبی، پوست، گوارش و ادراری را درگیر می ‌کند. شایع‌ترین این علایم شامل سرگیجه، درد در محل تزریق، اسهال ، سوزش سردل، افزایش دفع ادرار یا تخریب دندان‌ها با مصرف طولانی مدت قرص‌های جویدنی است.
    افراد دچار کمبود آنزیم G6PD* باید از مصرف زیاد این دارو بپرهیزند، زیرا احتمال بروز کم‌خونی در این افراد با مصرف اسیداسکوربیک وجود دارد.
    ویتامین C تزریقی در معرض نور به تدریج تیره می‌ شود، اما تغییر رنگ جزیی تأثیری در اثر درمانی آن ندارد.
    ویتامین C تزریقی را می ‌توان به صورت رقیق شده یا رقیق نشده استفاده کرد.
    از محلول خوراکی ویتامین C می ‌توان همراه غذا استفاده کرد.
    قرص‌های جوشان این ویتامین را باید در یک لیوان‌ آب حل و بلافاصله مصرف کرد.
    ویتامین C را در ظروف غیرفلزی مقاوم در برابر هوا، دور از حرارت و نور خورشید در دمای 15 تا 30 درجه سانتی‌ گراد نگهداری کنید.
    مصرف زیاد این دارو در دوران بارداری توصیه نمی ‌شود. همچنین سیگاری‌ها و افرادی که قرص ضد بارداری مصرف می ‌کنند، نیاز به مصرف ویتامین بیشتری به صورت مکمل دارند.
    درباره این ویتامین، مهم ترین توصیه‌ای که‌ به خانواده‌ها گفته می ‌شود، این است که برای تأمین ویتامین C لازم به منابع غذایی طبیعی توجه بیشتری نشان دهند تا دارو.
    ویتامین C می‌ تواند سبب افزایش توان جذب آهن شود.
    *پی نوشت:

    نقص آنزیم گلوکز 6 فسفات دی هیدروژناز (G6PD) شایع ترین نقص آنزیمی است که در انسان به ارث می رسد و وابسته به کروموزم X می باشد. کمبود فعالیت این آنزیم باعث بیماری فاویسم می شود که همولیز حاد و شدید ناشی از مواد اکسیدان موجود در باقلا است.
    خرید,ارسال و تحویل مکمل های ورزشی از سایت Bodybuilding.com

  11. 6 کاربر برای این پست سودمند از آقا تختی عزیز تشکر کرده اند:

    --- (‏۱۳۸۸-۰۲-۱۲‏), Evra (‏۱۳۹۱-۰۱-۲۱‏), Mohsen (‏۱۳۸۸-۰۲-۱۲‏), ronnie (‏۱۳۹۰-۰۹-۰۵‏), tavakkol23 (‏۱۳۸۸-۰۲-۱۷‏), the arrival (‏۱۳۹۱-۱۰-۲۵‏)

صفحه 1 از 5 123 ... آخرینآخرین

موضوعات مشابه

  1. ویتامین ب12 یا vitamin b12 یا کوبالامین
    توسط --- در انجمن ویتامین ها و مواد معدنی
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: ‏۱۳۹۱-۰۵-۱۳‏, ۰۲:۰۲ قبل از ظهر
  2. ویتامین دی یا vitamin d
    توسط --- در انجمن ویتامین ها و مواد معدنی
    پاسخ: 7
    آخرين نوشته: ‏۱۳۹۱-۰۱-۱۲‏, ۰۷:۴۸ بعد از ظهر
  3. ويتامين ب3 يا vitamin b3 يا نياسين
    توسط --- در انجمن ویتامین ها و مواد معدنی
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: ‏۱۳۸۸-۰۶-۰۷‏, ۱۱:۴۵ بعد از ظهر
  4. ويتامين ب2 vitamin b2 یا ريبو فلاوين
    توسط --- در انجمن ویتامین ها و مواد معدنی
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: ‏۱۳۸۸-۰۴-۲۹‏, ۱۱:۴۳ قبل از ظهر
  5. ویتامین کا یا vitamin k
    توسط --- در انجمن ویتامین ها و مواد معدنی
    پاسخ: 2
    آخرين نوشته: ‏۱۳۸۸-۰۱-۲۵‏, ۰۹:۳۴ قبل از ظهر

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •