نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2

موضوع: غذاهای مفید مضر برای انواع مزاجها

  1. #1
    عضو پیشرفته
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت ۱۳۸۹
    محل سکونت
    esf
    نوشته ها
    971
    حالت من
    Mehraboon
    تشکر
    1,129
    4,832 بار در 947 پست
      از ایشان تشکر شده است

    پیش فرض غذاهای مفید مضر برای انواع مزاجها

    غذاهای مضر برای افراد بلغمی مزاج

    تمام مواد لبنی، مانند شیر، ماست، دوغ، کره، سرشیر، خامه، پنیر و کشک برای افراد بلغمی مزاج مضر است. ترشیجات، سرکه، شور، برنج سفید، عدس، سیب زمینی، آب یخ، انواع نوشابه های گاز دار، چای، قهوه، نسکافه، سوپ جو، آش جو، میوه جات ترش و کال، نارنگی، کیوی، گرمک، خیار پوست کنده، قارچ، ماش، جو، گوشت گاو و گوساله، انواع گوشت سفید، سس، رب، گوجه فرنگی، پرخوری، غذاهای فریزر شده و غذاهای زود پز شده، کدو خورشتی، کلیه ی غذاهای ساندویچی، شیرینیجات قنادی، کلیه ی غذاهای سردی بخش، استفاده از چند نوع غذا با هم، نوشیدن مایعات همراه با غذا و یا بلافاصله بعد از آن، آش رشته، ماکارونی و کلیه ی تنقلات مصنوعی، مانند پفک، شکلات، آدامس، بیسکویت، یخمک، نوشمک، چیپس و... مصرف این نوع مواد غذایی خلط بلغم را فعال می کند و آن را افزایش می دهد.

    بلغم همان سیستم ایمنی بدن است که با این نوع تغذیه ضعیف می شود و در نتیجه، بدن آدمی در مقابل انواع پارازیت ها آسیب پذیر می شود.

    در واقع سیستم ایمنی بدن علیه خود وارد عمل می شود که در اصطلاح پزشکی آن را اتوایمیون می نامند. غذاهای یاد شده باعث این نوع بیماری ها می شود که از نظر پزشکی مدرن برای آن ها درمانی وجود ندارد. بهترین درمان این گونه اشخاص استفاده نکردن از غذاهای نامبرده است. یکی از مهم ترین دلائل علمی استفاده نکردن از این نوع غذاها، پایین بودن ph آن ها است که در بدن ایجاد اسیدوز می کنند. اسیدوز روی اعصاب مرکزی اثر مخربی می گذارد و این سیستم را به مرور فلج می کند.



    غذاهای مفید برای افراد بلغمی مزاج

    تمام غذاهای گرمی بخش از قبیل گوشت شتر، گوسفند، کبوتر، سار، گنجشک، بوقلمون کباب شده و از میوه جات: همه ی میوه های رسیده و شیرین.

    از ادویه جات: هل، دارچین، زنجبیل، زعفران، جوز هندی، فلفل سیاه و فلفل سفید و دانه ی فلفل، دانه ی خردل، سیر، موسیر، از ریشه ها: چغندر، شلغم، هویج، کلم قمری، ترب سیاه و سفید.

    از سبزیجات: کلیه ی سبزی جات گرم، مانند: انواع کلم، ساقه ی کرفس، نعناع، ریحان، جعفری، مرزه، ترخون، تره و شوید. از حبوبات: نخود، گندم، لوبیا چیتی، لوبیا کشاورزی و یا کپسولی، دال عدس و لپه.

    در صورت استفاده از سایر حبوبات و غلات، بهتر است از ادویه جات گرم مانند: زیره ی سیاه، زیره ی سبز، زنجبیل، دارچین، هل، زعفران و کمی زرد چوبه استفاده شود.

    از بذرهای ملین مانند: تخم ریحان، تخم شربتی، قدومه ی شیرازی، خاکشیر و بارهنگ نیز می توان استفاده کرد.

    از خشکبار: بادام، گردو، فندق، پسته، کنجد، ارده مفید است و از عسل و شیره ی خرما می توان مصرف کرد.

    استفاده از این نوع مواد غذایی بسیاری از بیماری های اتوایمیون، مانند: بیماری های رماتیسم، پارکینسون و سایر بیماری های صعب العلاج را درمان می کند. اکثر افراد مبتلا به این بیماری ها از طبع سرد برخوردار هستند.



    غذاهای مضر برای افراد سوداوی مزاج

    بادمجان، غذاهای نمک سود، مانند: ماهی دودی، ماهی شور، خیار شور، نمک زیاد، پنیر شور، گوشت گاو و گوساله و گوشت حیوانات پیر هم چنین غذاهای مانده و بیات، ماست، پنیر، چای شیرین، شیرینی جات قنادی و مصنوعی، ترشیجات سرکه، شور، گوجه فرنگی، سس، رب، کلیه ی غذاهای ساندویچی، آب یخ، مرغ و تخم مرغ ماشینی، ماهی، برنج سفید، خوراک عدس (عدسی)، نوشیدن مایعات همراه با غذا، غذاهای سرخ شده، غذاهای فریزر شده، غذاهای زود پزشده، تنقلات مصنوعی، مانند: شکلات، پفک، چیپس، بیسکویت، یخمک، کاکائو و... افراد سوداوی مزاج از نوشیدن چای به خصوص چای شیرین و هم چنین از مصرف نسکافه، قهوه و دوغ جدا باید خود داری کنند. معمو لا افراد سوداوی مزاج علاقه ی فراوانی به نوشیدن چای، دوغ و ماست پیدا می کنند که باید از مصرف آنها پرهیز کرد.



    غذاهای مفید برای افراد سوداوی مزاج

    کلیه ی غذاهای گرمی بخش، مانند: گوشت گوسفند، گوشت شتر، گوشت کبوتر، گوشت گنجشک و گوشت سار. در صورت مصرف برنج، حتما از شوید و زیره ی سیاه استفاده شود. سبزیجات گرم، مانند نعناع، ریحان، ترخون، مرزه، جعفری، تره، انواع کلم، ساقه ی کرفس، عسل، توت، کشمش، انجیر، خرما، هل، دارچین، زنجبیل، زعفران زیره و استفاده از بذرهای ملین، مانند: قدومه ی شیرازی، تخم شربتی و سایر ملین های ملایم از جمله ی خوراکی های مفید برای افراد سوداوی مزاج است.



    غذاهای مضر برای افراد دموی مزاج

    غذاهای سرخ شده، چرب و پر حجم، شیرینجات قنادی و مصنوعی، پرخوری، ادویه جات تند، غذاهای شور، انواع شور (کلم شور، خیار شور و...) گوشت زیاد، کره و خامه، غذاهای نشاسته ای، آب یخ، دوغ، نوشابه، تخم مرغ، نوشیدن مایعات همراه با غذا ویا بلافاصله بعد از آن، خرما، رطب، توت خشک، کشمش، سس، رب، ترشیجات، سرکه، سیر، چای، قهوه، نسکافه، ماست، بادمجان و غذاهای ساندویچی.



    غذاهای مفید برای افراد دموی مزاج

    نوشیدن روزی شش لیوان آب خنک نیم ساعت قبل و دو ساعت و نیم بعد از غذا، زرشک، کاهو، خیار و میوه جات به خصوص سیب درختی همراه با پوست و دانه های آن، انار، سبزیجات، سوپ جو، لیمو ترش تازه، استفاده از سالاد قبل از غذا، روغن زیتون، حبوبات و غلات جوانه زده (مثل گندم، جوی دو سر، ماش و عدس)، بذرهای ملین (مانند خاکشیر، اسفرزه، تخم ریحان، بالنگو، بارهنگ، تخم مرو)، عسل به مقدار کم، غذاهای خام (میوه جات و سبزیجات)، انواع توت، به خصوص شاه توت، کدو خورشتی، نوشیدن دو تا سه لیوان آب زرشک که سریعا خون را به حالت طبیعی باز می گرداند، کم خوری، استفاده از غذاهای ساده و کم کالری، مانند سبزیجات بخار پز. به افرادی که دموی مزاج هستند نیز نرمش و ورزش توصیه می شود.



    غذاهای مضر برای افراد صفراوی مزاج

    چای، قهوه، نسکافه، لبنیات، تخم مرغ و غذاهای فریزر شده، زود پز شده و سرخ شده، سس و رب، غذاهای چرب و پرحجم، ماکارونی، آش رشته، سیر و کلیه ی غذاهای گرم، ادویه جات تند، آب یخ، نوشابه، نوشیدن مایعات همراه با غذا یا بلافاصله بعد از آن، شیرینی جات قنادی و مصنوعی، آجیل شور، گوشت قرمز، بریده بریده غذا خوردن ؛ یعنی انسان مدام در حال خوردن باشد، مانند تخمه شکستن و خوردن تنقلات، خوردن بادمجان، موز، کلیه غذاهای ساندویچی، مانند سوسیس، کالباس، کوکتل، سمبوسه، فلافل، پیتزا، همبرگر و خوردن خربزه، آناناس و طالبی.

    علت ممنوع بودن این غذاها برای افراد صفراوی مزاج این است کهph این غذاها و نیز پی اچ ( ph) کبد بالاست. استفاده از این مواد باعث افزایش دمای کبد و ترشح زیاد صفرا و در نتیجه، ایجاد راه بندان در مجاری کبد می شود. این حالت موجب تشکیل سنگ های صفراوی در کیسه صفرا می شود و علائمی نظیر یبوست، زرد شدن چهره، دردهای شدید در ناحیه ی سمت راست بدن در زیر دنده ی راست را در پی دارد.



    غذاهای مفید برای افراد صفراوی مزاج

    همه ی انواع مرکبات، انار، شاه توت، خیار، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، آلو، گوجه سبز و زرشک برای افراد صفراوی مزاج مفید هستند.

    بهترین دارو برای این افراد هندوانه، گرمک، کدو خورشتی، هویج فرنگی، روغن زیتون، سوپ جو با پاچه ی گوسفند و همراه با تعدادی آلو بخارا و سبزی جات، مانند اسفناج و گشنیز و لیمو ترش تازه و روغن زیتون است. همچنین سیب زمینی بخارپز، قارچ، بامیه ی خورشتی، پیاز، برگه ی هلو، برگه ی زردآلو، مغز بادام خام، برنج سفید با روغن زیتون، کدو حلوایی، نخود فرنگی، عدس، ماش، جوی دو سر، مخمرآب جو، لیمو عمانی برای افراد صفراوی مزاج بسیار مفید است.

    نوشیدن روزانه یک تا سه لیوان آب زرشک، نیم ساعت قبل از غذا و دو ساعت و نیم بعد از آن نیز فوق العاده مفید است.

    بذرهای ملین، مانند خاکشیر، اسفرزه، تخم ریحان، تخم مرو، بارهنگ و بالنگو، ترشی جات طبیعی، مغز فلوس، شیر خشت، ترنجبین، عسل به مقدار کم و همراه با لیمو ترش تازه و به صورت شربت شده که به آرامی میل شود، انگور، کاهو، مغز خیار، تخم کدوی خام، تخم خیار، مغز تخم هنداونه، تخم کاهو، از هر کدام به مقدار مساوی مخلوط کرده آسیا شود و روزی دو بار و هر بار یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب مخلوط گردیده و میل شود.

    منبع:باشگاه اندیشه
    زیادی به خودت گیر نده آخه چرا همه باید غصه ی یه یار گمشدشونو بخورند چرا پس آخرش اونی نمیشه که ما می خوایم همش به فکر اونیم اونم به فکر ماست اما آخر کار میشه جدایی یه چندروزی تو خودتی بعدم تنهایی اما اصلا قضیه چیه ؟میخوای بدونی ؟اینه که عاشق نیستی؟هستم.خوب اگه بودی که فراموش نمیکردی بخدا خسته شدم آخه چرا دنیامون اینجوری شده یه نفر عشقو معنی کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ آخه مگه عشق چیه که ادم اینجوری زندگیشوول میکنه؟بگید تورو خدا

  2. فروشگاه آنلاين کارت شارژ بي بي شارژ
  3. 7 کاربر برای این پست سودمند از sara65 عزیز تشکر کرده اند:

    b@rge*z@rde*p@eez (‏۱۳۸۹-۰۸-۱۸‏), Mohsen (‏۱۳۸۹-۰۸-۱۵‏), renger (‏۱۳۹۲-۰۱-۲۲‏), Senior Manager (‏۱۳۸۹-۰۸-۱۴‏), T.A.K.T.A.Z (‏۱۳۸۹-۰۸-۱۴‏), ______ (‏۱۳۸۹-۰۸-۱۸‏), امین مشرقی (‏۱۳۸۹-۰۸-۱۴‏)

  4. #2
    عضو حرفه ای b@rge*z@rde*p@eez آواتار ها
    تاریخ عضویت
    آبان ۱۳۸۸
    نوشته ها
    1,093
    تشکر
    2,342
    5,282 بار در 1,078 پست
      از ایشان تشکر شده است

    پیش فرض

    خوردنی های ممنوعه و مضر را بشناسيد

    بيشتر توليدکنندگان مواد غذايي براي ايجاد طعم و مزه بهتر، نمک زيادي به محصولات‌شان اضافه مي‌کنند. اين غذاها علاوه بر نمک زياد، حاوي شکر، مواد نگهدارنده و برخي افزودني‌هاي غيرضروري ديگرند. پس بهتر است به جاي اينکه مشغله زياد و فرصت کم را بهانه کنيم، براي خودمان وقت بگذاريم و غذايي تازه و سالم تهيه كنيم.
    با كمي تغيير در ليست خريد و خط زدن برخي اقلام مي‌توانيم علاوه بر ارتقاي سلامت، در هزينه‌هاي خودمان نيز صرفه‌جويي كنيم. فهرستي از نخريدني‌هاي غذايي را به همين منظور با هم ورق مي‌زنيم.
    براي ارتقاي سلامت و کاهش هزينه‌هايتان از خريد اين 15 ماده غذايي چشم‌پوشي کنيد


    1 سبزي‌هاي منجمد
    وقتي مي‌توانيم سبزي‌هايي مانند نخود‌فرنگي و هويج را تازه خريداري كنيم و با هزينه كمتر از تازگي و خواص بيشتر آن سود ببريم، چرا بايد سراغ انواع منجمد برويم؟ سبزي‌هاي منجمد خواص سبزي تازه را ندارند؛ در حالي که اين سبزي‌هاي تازه در ميوه‌فروشي‌ها و ميادين ميوه و تره‌بار با قيمت بسيار مناسب به فروش مي‌رسند و پختشان هم زمان زيادي لازم ندارد، به وي‍ژه اگر در خانه ماكروفر و بخارپز داشته باشيد.

    2 غذاهاي آماده طبخ

    يکي ديگر از محصولات وسوسه‌برانگيز، پيتزاها و ساندويچ‌هاي آماده‌اند که فقط کافي است آنها را در فر يا مايکروفر گرم کنيد. با خريد اين محصولات، علاوه بر پرداخت هزينه بيشتر، نمك فراوان، چربي زياد و مواد افزودني غيرضروري را وارد بدنتان مي‌كنيد. با اين هزينه شما مي‌توانيد يك غذاي بهتر، بيشتر و سالم‌تر براي خودتان تهيه كنيد

    3 آبميوه‌هاي آماده
    آبميوه‎هاي آماده در کنار شکر و کالري زيادشان، مواد نگهدارنده، موادافزودني و سديم زيادي دارند و قيمت بالايي هم دارند. شما مي‌توانيد با استفاده از ميوه‌هاي تازه، آبميوه طبيعي با طعم و ترکيب دلخواهتان تهيه كنيد و بستني ميوه‌اي درست کنيد. تنها وسيله مورد نياز يك مخلوط‌كن است. کافي است 2 فنجان ميوه خردشده، يك قاشق چايخوري شكر و يك قاشق چايخوري آبليموي تازه و يك تا 2 قاشق سوپخوري آب را در مخلوط‌كن بريزيد و سپس اين مخلوط را در ظرف‌هاي کوچک ريخته و در جايخي قرار دهيد.


    4 سبزي‌هاي کنسروشده
    اين محصولات که اغلب حاوي ذرت، تکه‌هاي سبزيجات و نمک هستند و طعم و مزه خاصي ندارند، در کابينت بيشتر آشپزخانه‌ها پيدا مي‌شوند. سبزي‌هاي کنسروشده علاوه بر ويتامين کمتر و نمک زياد، شکر و مواد نگهدارنده دارند. بهتر است خودتان آنها را با مقدار نمک و روغن کمتر و طعم دلخواه تهيه کنيد.


    5 شکلات‌هاي پرکالري
    اين شکلات‌ها که اغلب در قفسه‌هاي آخر و کنار صندوق فروشگاه چيده مي‌شوند و گاهي به عنوان پول خرد، هنگام تسويه حساب، وارد سبد خريد مشتري مي‌شوند، شکر و چربي زيادي دارند و کالري‌شان هم زياد است. اگر ميل به تنقلات داريد، ميوه تازه، ماست يا بسته کوچکي از مغزها و دانه‌هاي روغني انتخاب سالم‌تر، بهتر و سيرکننده‌تري است.


    6 ادويه‌هاي ترکيبي
    اين ادويه‌هاي مخلوط شامل اجزايي هستند که خودتان به راحتي مي‌توانيد آنها را تهيه کنيد. اگر روي بسته‌بندي‌شان را بخوانيد، حتما خواهيد ديد که يکي از اولين ترکيبات‌شان نمک است. مثلا چاشني مخصوص ماست و خيار ترکيبي از نعناع، پونه و نمک است. اين محصولات ترکيبي از گياهان خشک و ادويه هستند و اگر سري به کابنيت آشپزخانه‌تان بزنيد و به شيشه‌هاي ادويه نگاهي بيندازيد متوجه مي‌شويد خودتان مي‌توانيد انواع مختلف‌شان را بدون اضافه کردن نمک تهيه کنيد و طبق سليقه‌‌تان ادويه مخصوص خودتان را بزنيد.


    7 نوشابه‌هاي گازدار
    اگر عادت به خوردن نوشابه‌هاي گازدار داريد توصيه مي‌کنيم آن را از ليست خريدتان خط بزنيد و اين عادت غذايي بد را ترک کنيد. نوشابه‌هاي گازدار پرکالري و سرشار از قند هستند و بررسي‌ها نشان داده است مصرفشان موجب پوکي استخوان هم مي‌شود.


    8 آب‌هاي بطري‌شده
    اين محصول در مقايسه با آب آشاميدني لوله‌کشي خيلي گران‌تر است و براي محيط زيست هزينه زيادي دارد. براي توليد و حمل بطري‌هاي پلاستيکي مقدار زياي سوخت فسيلي لازم است. نصب يک ***** در شير آب خانه خيلي کاربردي‌تر است. اگر کودکي داريد که احتياج به آب بهداشتي‌تري دارد بهتر است به جاي استفاده از آب‌هاي بطري‌شده دستگاه تصفيه آب بخريد.


    9 سالادهاي آماده
    با خريد سالادها و سبزي‌هاي شسته و بسته‌بندي شده مي‌توانيد در وقت‌تان صرفه‌جويي کنيد اما قيمت آنها چندبرابر سالادي است که خودتان تهيه مي‌کنيد. اغلب در کنار اين سالادها سس و چاشني‎هاي پرکالري قرار داده مي‌شود. بهتر است خودتان سالاد تهيه کنيد و با چاشني‌هاي سالم مانند آبليمو يا آبغوره نوش‌جان کنيد.


    10 چيپس
    چيپس يکي از خوراکي‌هاي خوش‌مزه اما بسيار پرنمک، پرکالري و کم‌خاصيت است. براي ارتقاي سلامت‌تان بهتر است زياد سراغ اين محصول نرويد و مراقب باشيد به خوردنش عادت نکنيد.


    11 آجيل‌هاي مخلوط
    قيمت بسته‌هاي کوچک آجيل مخلوط در مقايسه با آجيلي که خودتان تهيه مي‌کنيد بيشتر است. مي‌توانيد ترکيبي از خشکبار مورد علاقه‌تان را تهيه کنيد مثلا نيم کيلو بادام زميني بوداده، يک فنجان کشمش، يک مشت مغز آفتابگردان و ميوه خشک را مخلوط کنيد و در ظرف شيشه‌اي دردار بريزيد و طي 3 هفته مصرف کنيد.


    12 ساندويچ‌هاي آماده
    اين محصولات به خاطر بسته‌بندي و طرح‌هاي جذابشان قيمت بالايي دارند. اغلب شامل مقدار کمي ‌نان، يک برش پنير و يک برش نازک کالباس هستند. غذايي که ارزش غذايي کم و چربي و نمک زيادي دارد.


    13 بستني‌هاي طعم‌دار
    طعم‌ها و مدل‌هاي مختلف بستني در مقايسه با بستني ساده قيمت بالاتري دارد اما خودتان مي‌توانيد با تکه‌هاي شکلات و خرده‌هاي بيسکوييت بستني دلخواه‌تان را تهيه کنيد. بهتر است بستني ساده سفيد را با ميوه‌هاي مختلف ترکيب کنيد.


    14 غذاهاي گوشتي نيمه‌آماده
    هزينه خريد غذاهاي گوشتي نيمه‌آماده مانند ناگت‌ها و همبرگرهاي منجمد خيلي بيشتر از تهيه آنها با گوشت تازه است. همچنين بررسي‌ها نشان داده است احتمال وجود باکتري اي.کلاي در غذاهاي گوشتي نيمه‌آماده بيشتر است. حتي گاهي مشاهده شده است که از گوشت‌هاي بي‌کيفيت در اين فرآورده‌ها استفاده مي‌شود.


    15 انواع سس گوجه
    انواع سس‌هاي گوجه مانند سس تند و سس ماکاروني گران‌تر و شورتر از سس ساده هستند. پيشنهاد ما اين است که خودتان با گوجه‌هاي خوشمزه و خوش‌طعم آخر تابستان که فراوان و ارزان هستند سس تهيه کنيد. کافي است گوجه‌هاي برش داده شده را در قابلمه بريزيد و مقداري سرکه، کمي ‌شکر، سبزي‌خشک يا سبزي تازه خرد شده مانند فلفل، پياز، قارچ و حتي هويج در آن بريزيد و بگذاريد يک ساعت بجوشد. بهتر است روي گوجه‌ها را با روغن زيتون بپوشانيد و بگذاريد 20 تا 30 دقيقه با حرارت ملايم بپزد. در آخر اين سس لذيذ را در ظرف شيشه‌اي بريزيد و در يخچال نگهداري کنيد.


    منبع : salamatiran.com
    سلامِ مرا به وجدانت برسان و اگر بیدار بود بپرس
    چگونه شب ها را آسوده می خوابد . . . ؟


  5. 3 کاربر برای این پست سودمند از b@rge*z@rde*p@eez عزیز تشکر کرده اند:

    Mohsen (‏۱۳۸۹-۰۸-۱۸‏), renger (‏۱۳۹۲-۰۱-۲۲‏), ______ (‏۱۳۸۹-۰۸-۱۸‏)

موضوعات مشابه

  1. توصیه های مفید برای مبتدی ها
    توسط سیمرغ قله ی قاف در انجمن مباحث مختلف در مورد برنامه های تمرینی
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: ‏۱۳۹۱-۰۴-۱۷‏, ۱۲:۵۲ بعد از ظهر
  2. نکات مفید برای افزایش قد بصورت طبیعی
    توسط مصطفی خانی در انجمن اطلاعات عمومی و سلامتی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: ‏۱۳۸۹-۱۰-۰۳‏, ۰۱:۴۶ بعد از ظهر
  3. تمرین مفید برای داشتن پاهایی کشیده
    توسط sara65 در انجمن تمرینات هوازی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: ‏۱۳۸۹-۰۵-۲۶‏, ۱۱:۰۶ بعد از ظهر
  4. نکات مفید برای مبتدی ها
    توسط سیمرغ قله ی قاف در انجمن مباحث مختلف در مورد برنامه های تمرینی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: ‏۱۳۸۹-۰۴-۰۸‏, ۱۰:۵۵ بعد از ظهر
  5. ده روش مفید برای پرورش اندام
    توسط --- در انجمن مباحث مختلف در مورد پرورش اندام
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: ‏۱۳۸۷-۰۷-۲۰‏, ۰۷:۵۱ بعد از ظهر

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •