سفارش تبلیغات

نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2

موضوع: خواص عدس

نمایش موضوع

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
  1. #1
    عضو پیشرفته exploit آواتار ها
    تاریخ عضویت
    خرداد ۱۳۸۸
    محل سکونت
    تهران-سيد خندان
    سن
    35
    نوشته ها
    703
    تشکر
    607
    2,521 بار در 708 پست
      از ایشان تشکر شده است

    Post خواص عدس

    عدس



    نام انگلیسی : Lentil
    نام علمی : Lens culinaris medic





    كليات گياه شناسي

    عدس يكي از حبوبات است كه از قديم الايام در اكثر نقاط دنيا كشت مي شده است . گياه شناسان اعتقاد دارند كه عدس حتي قبل از تاريخ نيز وجود داشته است . عدس از نظر مقدر پروتئين بسيار غنی است و در بين گياهان فقط لوبياي سويا بيشتر از عدس پروتئين دارد .

    عدس گياهي است يكساله كه ارتفاع آن بيش از 30 سانتيمتر نيست . برگهاي آن داراي 6 تا 14 برگچه مي باشد كه در انتهاي آن پيچك قرار درد . گلهاي عدس رنگ سفيد و داراي رگه هايي به رنگ بنفش است . ميوه آن غلاف كوچكي است و معمولا در هر غلاف 1 تا 3 عدس وجود دارد .

    عدس دو نوع است :

    1)عدس رسمي كه دانه آن گرد و سنبتا درشت است و رنگ آن سبز مايل به زرد است .

    2)عدس ريز يا عدس قرمز كه دانه هاي آن ريز و به رنگ قرمز مي باشد .

    تركيبات شيميايي:

    عدس منبع غني پروتئين و ويتامين هاي گروه B مي باشد .

    مواد موجود در 100 گرم عدس بقرار زير است :

    انرژي 340 كالري

    پروتئين 25 گرم

    چربي 1 گرم

    مواد نشاسته اي 60 گرم

    كلسيم 80 ميلي گرم

    فسفر 380 ميلي گرم

    آهن 7 ميلي گرم

    پتاسيم 8 ميلي گرم

    ويتامين آ 600 واحد بين المللي

    ويتامين ب 1 0/4 ميلي گرم

    ويتامين ب2 0/2 ميلي گرم

    ويتامين ب 3 2 ميلي گرم

    آرسنيك 1 ميلي گرم

    خواص داروئي:

    عدس از نظر طب قديم ايران معتدل و خشك است و مانند ديگر گياهان پوست و دانه آن داراي اثرات متضاد يكديگر مي باشد . يعني پوست عدس گرم و خود عدس قابض است . بعبارت ديگر پوست آن ملين و مغز آن ضد اسهال مي باشد .

    عدس يك غذاي كامل است و انرژي لازم را براي كارهاي بدني براي انسان تامين مي كند .

    عدس داراي خواص زير است

    1)عدس زياد كننده ترشحات شير است و مادران شيدره حتما بايد از آن استفاده كنند .

    2)عدس را در كنيد و روي پوست ملتهب بگذاريد التهاب را برطرف مي كند .

    3)براي درمان زخم هاي دهان و گلو و ديفتري عدس را پخته و آب آنرا غرغره كنيد .

    4)براي تقويت معده و برطرف كردن گاز معده عدس پخته را با سركه ميل كنيد .

    5)آش عدس با روغن بادام براي دوران نقاهت بهترين غذاست.

    6)پماد در عدس با سركه براي ترك دست و پا كه بعلت سرما عارض شده سودمند است .

    7)عدس را مي توان بعنوان مسهل هم مصرف كرد چون داراي لعاب زيادي است كه در درمان ناراحتي هاي روده نيز موثر است .

    8)عدس پخته را بعنوان مرهم براي زخم نيز مي توان بكار برد .


    مضرات :

    عدس با تمام مزايايي كه درد نبايد زياد مصرف شود و در خوردن آن اسراف گردد زيرا اولا دير هضم است و توليد نفخ مي كند ثانيا قابض است و جريان خون را در رگها آهسته مي كند . البته مي توان براي جلوگيري از اين عوارض عدس را با روغن كنجد و يا روغن بادام و با سركه خورد . ضمنا عدس بعلت داشتن ميكروپروتئين براي افراديكه ناراحتي كليه مخصوصا تقويت كليه دارند زيانبخش است .
    دست هایی که کمک میکنند بسیار مقدس تر از لبهایی هستند که دعا میکنند(کوروش بزرگ)
    آدمی ساخته افکار خویش است , فردا همان خواهد شد که امروز می اندیشد.


  2. 3 کاربر برای این پست سودمند از exploit عزیز تشکر کرده اند:


موضوعات مشابه

  1. خواص و ارزش غذایی عدس
    توسط مصطفی خانی در انجمن بخش عمومی
    پاسخ: 2
    آخرين نوشته: ۱۳۸۹-۰۶-۱۸, ۱۱:۵۴ بعد از ظهر
  2. همه چيز در مورد عدس
    توسط milad faridnia در انجمن تغذیه
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: ۱۳۸۸-۰۵-۳۰, ۰۶:۰۸ بعد از ظهر
  3. خواص جينسينگ
    توسط exploit در انجمن تغذیه
    پاسخ: 2
    آخرين نوشته: ۱۳۸۸-۰۴-۲۹, ۰۱:۰۵ بعد از ظهر
  4. خواص خيار
    توسط exploit در انجمن تغذیه
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: ۱۳۸۸-۰۴-۲۸, ۰۴:۰۰ قبل از ظهر
  5. خواص خرما
    توسط exploit در انجمن تغذیه
    پاسخ: 2
    آخرين نوشته: ۱۳۸۸-۰۴-۲۸, ۰۳:۵۸ قبل از ظهر

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •