سفارش تبلیغات

نمایش نتایج: از 1 به 1 از 1

موضوع: تاریخچه ورزش پرورش اندام گیلان

  1. #1
    مدیر کل سایت Mohsen آواتار ها
    تاریخ عضویت
    مهر ۱۳۸۷
    محل سکونت
    مشهد
    سن
    35
    نوشته ها
    2,990
    حالت من
    Relax
    تشکر
    14,548
    12,946 بار در 2,730 پست
      از ایشان تشکر شده است

    پیش فرض تاریخچه ورزش پرورش اندام گیلان

    تاریخچه ورزش پرورش اندام گیلان
    اولین معرفی ورزش پرورش اندام در گیلان بسال 1327 بود که بخاطر موفقیت جهانی مرحوم محمود نامجو و ورود ایشان به زادگاه خود نمایش اندامها توسط آقایان امان اله امانی قهرمان اسبق وزنه برداری کشور و سید محمود رضائی و جمشید سمیعی در تماشاخانه گیلان که در میدان شهرداری واقع بود و اکنون سینما آبشار می باشد ، انجام گردید که البته مرحوم نامجو ، فیگور ها را به قهرمانان مذکور در پشت صحنه تمرین داد و این قهرمانان توانستند پرورش اندام را در گیلان معرفی نمایند . با اینحال می توان گفت که پرورش اندام سابقه 58 ساله در این استان دارد و البته اولین مسابقه رسمی در گیلان ، سال 1344 انجام شد که در باشگاه تهران جوان واقع در میدان کوچک برگزار گردید و در سه رده قدی برگزار شد و در مجموع محمد ذات پرور بعنوان آقای مسابقات و محمود ذات پرور نایب قهرمان و علی زیبا نظر سوم شد .داوران این مسابقه آقایان منصور قویدل و محمود میرزا نژاد بودند .

    در این زمان فقط 3 مکان برای پرورش اندام وجود داشت :

    1- زورخانه سلامت بخش
    2- زورخانه فردوسی
    3- باشگاه تهران جوان که یک باشگاه فوتبال بود ولی بعلت علاقمندی موسس آن ، آقای
    نوری چند اتاق یک خانه را بصورت مکان تمرینی برای علاقمندان گذاشته بودند و در محل
    میدان کوچک مسجد صفی واقع شده بود .

    اما سرانجام با انتخاب مرحوم محمود نامجو بعنوان مسئول کمیته پرورش اندام در فدراسیون وزنه برداری در سال 1350 ، مرحوم نامجو جهت تشویق جوانان ، مسابقاتی در هر فصل سال برگزار نمودند که بالاخره اولین اعزام تیم پرورش اندام گیلان به مسابقات کشوری با شرکت محمد ذات پرور ، غفور فرجاد باستانی ، اسمعیل حقگو و با سرپرستی آقای عباس میرزائی آغاز شد .
    که بالاخره محمد ذات پرور از گیلان توانست عنوان دوم کشور را بدست آورد و جالب از همه اینکه مسابقات فقط در یک گروه ، بدون احتساب وزن و قد برگزار گردید و این برای پرورش اندام گیلان یک رویداد مهم در ان زمان محسوب میشد . در این دوران شهرستانهای لنگرود – لاهیجان – بندرانزلی- رودسر تک ستاره هایی در این ورزش داشتند که متاسفانه بعلت نداشتن مربی نتوانستند در حد کشور مقامی کسب نمایند .
    محمد ذات پرور با تلاش و مکاتبات خارجی و تهیه کتاب ها و مجلات معتبر بدنسازی خارجی و ترجمه مطالب آنها ، توانست بدنسازی را در گیلان پایه ریزی نماید. و در این راه زحمات زیادی متحمل شده و با تشکیل کمیته پرورش اندام در فدراسیون وزنه برداری از سال 1351 مسابقات قهرمانی کشور در رشته پرورش اندام همزمان با اتمام مسابقات قهرمانی وزنه برداری کشور و در شب آخر ، گیلان توانست همه ساله مسابقاتی تحت عنوان قهرمانی گیلان – در سال 2 بار برگزار نماید و تیم گیلان با چهره های صاحب نامی همچون محمد ذات پرور – محمد تقی امیان – اسمعیل حقگو – سیف اله سرائی توانست 7 سال در مسابقات قهرمانی کشور شرکت نماید که ره آورد آن کسب مدالهای متعدد کشوری توسط محمد ذات پرور که وی همیشه در طی سالهای 51 الی 57 دارای عناوین اول و دوم در کشور بود .
    همچنین محمد نقی امیان در سال 1357 مقام سوم و سیف اله سرائی در وزن 65 کیلو عنوان سوم را در کشور بدست آوردند . بهترین مقام تیمی گیلان ، سوم تیمی کشور در سال 1357 بود .در طی سالهای یاد شده غلامعلی والامنش بعنوان سرپرست تیم پرورش اندام و محمود میرزانژاد هم در مسابقات کشوری ، کار قضاوت را انجام می دادند .
    از سال 1357 بخاطر انقلاب شکوهمند اسلامی مسابقات تعطیل گردید و بالاخره در سال 1359 کلا پرورش اندام بهمراه چند رشته ورزشی دیگر نظیر بوکس – شطرنج و غیره ممنوع و از رده ورزشی ها در ایران حذف گردید . باشگاههای بدن سازی یکی پس از دیگری تعطیل شد . ولی باشگاه بابک رشت که به همت محمد ذات پرور در منطقه بازار از سال 1354 دائر شده بود به فعالیت خود ادامه داد . در فواصل سالهای 1357 الی 1370 مسابقات متعدد داخلی و چند جانبه بطور خصوصی توسط محمد ذات پرور در باشگاه بابک برگزار میگردید تا این ورزش همچنان پابرجا بماند و در این راه دوستان و پیشکسوتان غزیزی ، تظیر آقایان محمود میرزانژاد – محمد نقی امیان – حسین شفیعی – جهانگیر شیرینکار – غفور فرجاد – منصور قویدل – مرحوم مهدی واحدی – رضا اندوهگین و بعد ها مجید ذات پرور – غلامرضا آخشی – ابراهیم پاکنهاد – جمشید نجاتی – نظام دودل- از لاهیجان : منوچهر سرفراز – صومعه سرا : حمید رضازاده – بندرانزلی : محرمعلی صیاد و ساسان حسام – کوچصفهان : عظیم خیراندیش و ایرج صدیقی – لنگرود : امیر پایداری کمال همکاری را جهت گسترش این ورزش انجام دادند بالاخره با تلاش پیشکسوتانی همچون سهراب سرابی ، محمد ذات پرور ، حمزه هوشمند ، غلام صادقی ، احد عبادی ، یزدان راد ، ابوالقاسم کاکلی ، محمد تبریزی – در زمان آقای دکتر غفوری فرد که ریاست سازمان تربیت بدنی کشور را بعهده داشت ، پرورش اندام به فدراسیون وزنه برداری ملحق شد و از سال 1372 لغایت 1384 بمدت 12 سال فعالیت درخشانی داشت .
    والحق بچه ها همگی از جان و مال مایه گذاشتند ، ورزشکاران ، مربیان ، داوران با پول و هزینه خود در مسابقات آسیائی و جهانی شرکت می نمودند و ایران صاحب مدالهای آسیائی و جهانی شد و بالاخره از سال 1384 رسما فدراسیون پرورش اندام تشکیل گردید و متعاقب آن شهرستانها با تشکیل هیئت های پرورش اندام در سراسر استانهای کشور فعالیت خود را آغاز نمودند . در تشکیلات هیئت استان گیلان بحق غلامعلی والامنش زحمات زیادی جهت توسعه پرورش اندام انجام داد و این وزش را که سالها در خاموشی بود با تقبل برگزاری مسابقات کشوری و اعزام تیمهای مختلف پرورش اندام به مسابقات کشوری حمایت نمود .
    انجمن سایت بدنساز یکی از بزرگترین و قدیمی ترین منابع ورزش بدنسازی و پرورش اندام ایران

  2. 2 کاربر برای این پست سودمند از Mohsen عزیز تشکر کرده اند:


موضوعات مشابه

  1. پاسخ: 0
    آخرين نوشته: ۱۳۸۸-۰۷-۲۴, ۰۸:۲۴ بعد از ظهر
  2. پاسخ: 0
    آخرين نوشته: ۱۳۸۸-۰۴-۲۴, ۱۱:۵۰ بعد از ظهر
  3. تاریخچه پرورش اندام ایران
    توسط Mohsen در انجمن مباحث مختلف در مورد پرورش اندام
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: ۱۳۸۷-۱۲-۱۴, ۰۵:۲۱ بعد از ظهر
  4. تاریخچه پرورش اندام جهان
    توسط Mohsen در انجمن مباحث مختلف در مورد پرورش اندام
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: ۱۳۸۷-۱۲-۱۴, ۰۵:۰۴ قبل از ظهر
  5. الگو برداری در پرورش اندام ، بدنسازی و تناسب اندام
    توسط IAMEXE در انجمن مباحث مختلف در مورد پرورش اندام
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: ۱۳۸۷-۰۸-۱۵, ۰۶:۱۰ بعد از ظهر

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •